Servicii - Sistem de Management pentru Siguranta Alimentului - HACCP / ISO 22000

Standard de referinta, HACCP / ISO 22000 reprezinta abrevierea de la Hazard Analysis & Critical Control Point. Obtinerea certificarii HACCP / ISO 22000 dovedeste clientilor dvs. ca aveti implementate tehnicile si cerintele pentru a asigura siguranta alimentelor.

HACCP este un sistem al sigurantei alimentare bazat pe prevenire.

Evidentiaza o metoda sistematica pentru analiza proceselor alimentare, determinand posibilele riscuri si desemneaza Punctele Critice de Control (PCC) necesare pentru a preveni ca alimentele nesigure sa ajunga la consumator.

HACCP se bazeaza pe Codul Alimentar (Codex Alimentarius) dezvoltat de catre Organizatia ONU pentru Hrana si Agricultura si Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Este recomandat ca sistemul HACCP sa fie folosit impreuna o cu buna practica de igiena si buna practica de productie. Impreuna cu acestea formeaza elementele de securitate alimentara. Este de asemenea recomandat sa fie combinat cu un sistem de management al calitatii - ISO 9001.

Cu un sistem de management al sigurantei alimentului HACCP / ISO 2200

  • puteti identifica riscurile securitatii alimentare si sa implementati rutina necesara
  • va puteti asigura ca sunteti in conformitate cu legislatia relevanta in domeniu
  • puteti diminua costurile referitoare la risipa/rebuturi
  • puteti incepe imbunatatirea continua a practicilor referitoare la siguranta alimentului

Sistemul presupune identificarea, controlul si monitorizarea punctelor critice ale proceselor, unde ar putea fi compromisa calitatea produselor alimentare. Trebuie sa se aplice intregului lant de productie: incepand cu cresterea plantelor si a animalelor pana la produsul finit, cumparat si consumat de client.

Principii HACCP / ISO22000

  • determinarea riscurilor in toate stadiile de producere
  • masurarea probabilitatii (re)aparitie; identificarea masurilor de prevenire
  • determinarea punctelor operationale care pot fi controlate in vederea eliminarii sau minimizarii probabilitatii reaparitiei (punctele critice de control - PCC)
  • determinarea valorilor si limitelor critice ce trebuie mentinute pentru a asigura controlul PCC
  • stabilirea unui sistem pentru monitorizarea PCC cu ajutorul testelor/inspectiilor planificate
  • determinarea actiunii corective in cazul cand procesul este in afara controlului sau iese de sub control
  • elaborarea procedurilor pentru a confirma ca sistemul HACCP (ISO 22000) lucreaza efectiv
  • determinarea documentatiei si a inregistrarilor necesare pentru a aplica aceste principii HACCP
Certificare ISO rapida | Promote Your Page Too

Peste 10 ani Experienta, certificare rapida si seriozitate totul la preturi foarte avantajoase.

SC ISOTRANS SRL

CUI: RO 16404056, RC: J38/440/2004

Telefon: +40 742 326 116, Fax: +40 350 808 360

Email: office@isotrans.ro

Adresa: str. Calea lui Traian, nr. 164, bl. 27, sc. A, ap. 2, Ramnicu-Valcea, jud. Valcea, cod 240243, Romania

Certificam

Responsabilitate sociala - SA 8000 / ISO 26000

Sisteme de management al securitatii informatiei - ISO 27001 / ISO 27002

Sisteme de management al calitatii - ISO 9001:2008

Sisteme de management de mediu - ISO 14001: 2005

Sisteme de management al securitatii ocupationale - OHSAS 18001:2008